KOEPELKEUZE - CORINNA & THE COSMOPOLITANS - THE STRANGE LIFE OF PEGGY LEE

De Cultuurkoepel krijgt regelmatig juweeltjes langs die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek – maar die wel prachtig passen in de Cultuurkoepel. Onder het motto ‘Koepelkeuze’ brengt de Koepel voorstellingen, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond. Deze keer een eerbetoon aan Peggy Lee uitgevoerd door Corinna Kramer & The Cosmopolitans. Wilt u verzekerd zijn van een plaats reserveer dan uw kaarten à € 2,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl. Spontaan langskomen mag natuurlijk ook!

Peggy Lee was één van de grootste zangeressen uit de jazzhistorie. Een stem die niet zo leed-overgoten klonk als Billie Holiday of zo bejubeld werd als Ella Fitzgerald maar sensueel, swingend en bluesy - en met een enorm gevoel voor timing en tekst. Daarnaast was ze creatief tot in haar tenen, ze schreef veel teksten en maakte veel arrangementen zelf. Een bijzonder leven had ze zeker! Corinna en de Cosmopolitans spelen veel prachtige hits van Peggy Lee zoals 'Fever', 'I'm A Woman', en natuurlijk 'Is That All There Is?" - haar lijflied bij uitstek. Een aantal bekende liedjes die ze zelf schreef, maar ook andere pareltjes. Iedere song heeft een bijzonder verhaal hoe die tot stand gekomen is; vlot en bondig gepresenteerd uiteraard! Al met al geeft het een prachtig overzicht van haar leven en tevens een interessant beeld van de veranderende tijdgeest.

Corinna & The Cosmopolitans

Een formatie rond cosmopoliet en diva Corinna Kramer, geflankeerd door haar Cosmopolitans. Als echte wereldburgers en musici van topformaat voelen zij zich helemaal thuis in vele landen en muziekstijlen zoals jazz, pop, blues, bossa nova, bolero, tango en andere Zuid-Amerikaanse stijlen komen voorbij. Met hun recente project ‘The Strange Life of Peggy Lee’ touren zij langs de theaters. Een voorstelling vol super swingende liedjes uit de fenomenale carrière van Peggy Lee en verhalen over haar tragische leven vol verslaving en liefdesverdriet en songs die geschiedenis schreven.

Youtube

Website
www.corinnakramer.nl

Line-up
Corinna Kramer - zang en verhaal
Mark van der Feen - piano
Sven Schuster - contrabas
Victor de Boo - drums

Datum:

Vrijdag 16 december 2022
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

Reserveringskosten € 2,50


online bestellen