Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

KARSU – Play my strings

Fijnbesnaard, fijngestemd en bloedmooi, Karsu in een notendop. Haar Turkse wortels groeiden in de Hollandse klei. Eerst ontlook er een klassiek pianiste, daarna kreeg ze vertakkingen naar jazz, pop en Turkse muziek, een multitalent. In Play my strings gaat ze, samen met drie andere jonge vrouwen, terug naar haar klassieke roots. Het resultaat, inderdaad: fijnbesnaard, fijngestemd en bloedmooi.

Play my strings
Karsu vertelt: Ik ben klassiek geschoold en dat is in deze show goed te horen. Ik breng drie geweldige muzikantes mee: een celliste uit Barcelona, een violiste uit Ankara en een altvioliste uit Delft. Een bont, maar vooral een ontzettend muzikaal gezelschap. Een feest om mee samen te spelen. Vier sprankelende meiden met inhoud. We spelen bekende nummers en nieuw werk, gestoken in een licht klassiek jasje. Van mijn eerste eigen Turkse lied tot Usher met een reggae-vibe, van een prachtige ballad tot de meest flamboyante Turkse klassieker, alles zit erin.

Karsu trad op in Carnegie Hall, De Wereld Draait Door en RTL Late Night. De Cultuurkoepel tovert ze om in één van de bruisende nachtclubs van Istanbul. Galajurk en glitterschoenen aan en kom dansen en genieten van Play my strings.

Naast optredens in Carnegie Hall heeft Karsu inmiddels ook opgetreden op festivals in Turkije, Indonesië, Suriname, Duitsland en Engeland. In 2016 mocht ze in het Luxor Theater de Edison Publieksprijs in ontvangst nemen.

Recensie
'Dit is wereldmuziek 2.0: geen geschiedenisles of rigide respect voor hokjes, maar een vrolijke clash van culturen, ideeën en stijlen. Het past perfect bij haar persoonlijkheid. Bruggenbouwer is een te zwak woord, Karsu ziet het water niet eens.' (Het Parool ****)