Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Karin Bloemen - Billie, Aretha, Norah, Amy... Karin!

Karin Bloemen is bekend van haar grote, extravagante personalityshows, maar haar eerste grote liefde is toch: zingen! In deze voorstelling gaat ze ‘old school’ helemaal voor de muziek, samen met de ‘Old School Band’. Belangrijke inspiratiebronnen voor Karin zijn zangeressen als Billie Holiday en Aretha Franklin. De stijl van de Old School Band sluit daar naadloos op aan; funk, jazz en soul. In dit pure, muzikale programma komt het allemaal voorbij, van eigen stukken tot de fijnste covers uit het rijke repertoire van Billie, Aretha, Norah, Amy, etc, etc.

De Old School Band kan niet beter beschreven worden dan in een Amerikaanse (!) recensie naar aanleiding van hun debuutalbum uit 2017:
“For those who love a good old school band; a tight no-nonsense grooving ensemble with funk-driven bass and drums, a wizard on keyboards and an extraordinarily tasteful guitarist with his own signature sound, then go no further than Dutch guitarist Marnix Busstra’s latest Old School Band.” (Huffington Post)

Uitvoerenden
Karin Bloemen zang
Marnix Busstra gitaar
Norbert Sollewijn Gelpke bas
Eric van de Bovenkamp keyboard
Mark Stoop drums

Karin Bloemen
Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 volle zalen trekt. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms uitbundig en extravert, dan weer ingetogen en gevoelig.

Nog voor ze haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam in 1984 afrondt, valt ze al in de prijzen. Ze ontvangt de Pisuisseprijs, een onderscheiding voor de student met de beste theaterprestatie binnen de Academie. Deze prijs wordt na haar afstuderen al snel opgevolgd door de Pall Mall Exportprijs. Een prijs met als doel de ontwikkeling van jonge artiesten te bevorderen. En dat doet Karin. Ze ontwikkelt zich als zangeres en actrice in diverse Nederlandse musicals, speelfilms, televisie- en radioprogramma’s.

Na zes jaar is de tijd rijp voor haar eerste eigen theatershow: Bosje Bloemen. Dit is de eerste show in een reeks van de twaalf succesvolle theatershows: Karin in Concert, La Bloemen, Everything… La on Tour, Late Nights, Kameleon, De Diva en de Divan, diverse Kerst Shows, haar 25 jarige Jubileum Show en Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic. Alle shows werden uitgezonden bij de Vara en verschenen daarna op DVD.

In de loop van haar carrière heeft La Bloemen een Gouden Harp, een Edison en de Annie M.G Schmidtprijs gewonnen.