Joost Spijkers – Hotel Spijkers

Een man loopt geschrokken en verdwaasd de lobby van een hotel binnen. Zijn kleding druipt van het water en hij zit onder de butsen en schrammen. Over zijn arm hangt zijn kleddernatte trouwpak. Hij slaat op de hotelbel en wacht op de nachtportier. Het orkestje in de lobby speelt onverstoorbaar door. Tijdens het wachten flitst het leven van de man aan hem voorbij. Golven van zoete, pijnlijke en geestige herinneringen volgen elkaar op. Aangejaagd door de muzikanten bezingt de man alle hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Een hartstochtelijke ode aan de levenden én de doden uit zijn geschiedenis. Hier in dit obscure hotel, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt samen eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. In Hotel Spijkers hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren.

Joost Spijkers (Herkenbosch, 23 augustus 1977) studeerde in 2000 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Op de academie ontmoette hij Pim Muda, Pepijn Gunneweg en Friso van Vemde Oudejans. In 2001 ging het viertal als de Ashton Brothers in première.

Joost Spijkers won met zijn voorstelling SPIJKERS II de Poelifinario voor de beste voorstelling in de categorie kleinkunst. “De voorstelling staat op eenzame hoogte. Elke noot, elk woord, elke handeling wordt met volle, theatrale overgave gebracht en dat maakt dat SPIJKERS recht in het hart raakt.” aldus de jury.

Met Joost Spijkers, Arend Niks, Arno Bakker, Andreas Suntrop en Stan Mitrovic
Regie en Beeld Titus Tiel Groenestege
Tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers
Muziek o.a. Joost Spijkers, Stan Mitrovic, Arend Niks
Decor en Kostuum Dieuweke van Reij
Lichtontwerp Jasper Verhaart
Geluidsontwerp Joep van der Velden
Choreografie Iva Lesic
Producent Stichting de Werelddansfabriek
Productie en Management Amsterdam Artist Management, Elselinda Schouten

Website: www.joostspijkers.nl

Recensies:

de Volkskrant ****
‘HOTEL SPIJKERS is van hoog niveau.'

I Love Theater
‘Hij bezingt al zijn lief en leed. Met humor, met ironie, brutaliteit, maar vooral met een knipoog.’

Theaterkrant
‘HOTEL SPIJKERS is een meer dan waardige opvolger van Spijkers 2. Je boekt er met plezier nog een nachtje bij…'

Datum:

Vrijdag 11 februari 2022
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

€ 18,50


online bestellen