Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

JM BIG BAND starring Fay Claassen

Jan Molenaar Big Band
Als Jan Molenaar in 1968 wordt gevraagd om muzikaal leider te worden van een big band, hoeft hij niet lang na te denken. Dit is zijn kans. Door zijn passie voor de jazzmuziek en zijn gedegen muzikale kennis is het een goed huwelijk getuige het feit dat hij al meer dan 45 jaar muzikaal leider is van zijn eigen Big Band. Het oeuvre bestaat inmiddels uit meer dan 650 titels.
Het repertoire bestaat uit eigentijds werk, met arrangementen van onder andere Sammy Nestico, Thad Jones, Quincy Jones en Gordon Goodwin. Het merendeel van de muzikanten is professioneel musicus. Ze worden aangevuld met de beste amateurs. Alle bandleden delen met hun muzikaal leider de liefde voor en het spelen in een Big Band met een rijke, gelaagde en veelkleurige klank. En vooral ook de liefde voor de swing. Daarnaast treedt de meest veelzijdige zangeres van Nederland, Fay Claassen, op.

Fay Claassen
Fay Claassen behoort tot één van de grootste vocalisten van de Europese top! Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen verruimt zij de laatste jaren haar muzikale horizon en overtuigt daarbij het publiek met verrassende eigen versies van bekende songs, zoals “Aan de Amsterdamse grachten”, Herman van Veen’s “Opzij, opzij, opzij”, Frank Boeijen’s “Zwart wit” en Ramses Shaffy’s “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”. Zij ontving meerdere Edisons, voor haar album Luck Child zelfs 2, een "Gouden Plaat" voor haar album Two portraits of Chet Baker en de "Chet Baker Award".

Met haar herkenbaar timbre is zij één van de grote vrouwelijke stemmen op de Europese podia.

“ Dutch Jazz Diva Fay Claassen is a truly phenomenal singer“
Latin Jazz Ster Paquito D’Rivera

“ Fay Claassen is to singing what Audrey Hepburn was to the movies: elegant and graceful“
Amerikaans jazz magazine „CADENCE“

“…ze weet als geen ander je direct in het hart te raken met haar prachtige betekenisvolle stemgeluid”
NRC