IK DAPHNE GAKES

De onverbiddelijke bestseller.

Voor de vierde keer doet Daphne Gakes Heiloo aan. In deze "one woman show" bezoekt u een boeksigneersessie van haar daverende coming-of-age roman “Ik Daphne Gakes”. In deze debuut roman neemt de gearriveerde schrijfster Daphne Gakes je mee naar de cruciale momenten in haar leven. Is ze vrijgevochten en stoer of bang om te kiezen? En als alles mogelijk lijkt, wie stelt er dan een grens? Tijdens de signeersessie wordt ze echter om de oren geslagen met persoonlijke verhalen over haar losbandige levensstijl. Halverwege de voorstelling blijkt echter dat niemand haar boek gekocht heeft. Het dreigt te mislukken en dat terwijl 'Ik Jan Cremer' wel een bestseller is geworden! De voorstelling is op basis van het gelijknamige boek "Ik Daphne Gakes", dat na afloop met korting en gesigneerd te koop is.

Daphne Gakes
Het devies van Daphne Gakes luidt: Leven doe je door te spelen. Als kind wilde ze maar één ding, zo snel mogelijk volwassen worden. Nu ze eindelijk groot is, wil ze vooral kind blijven. Met een open blik duikt ze in avonturen en doet waar andere mensen alleen maar van dromen. Wonen in een camper, leven van de kunst en openstaan voor iedereen. Met behulp van haar moeders dagboeken vraagt Daphne zich af hoe ze moet leven. Wild – vol seks, drugs en rock’n roll –, of kalm – met rust, reinheid en regelmaat? Van het vastzitten na het stelen van een zalm en het aangaan van een open relatie, tot aan haar werk als artiest en haar werkzaamheden als escort.

Het team

“Ik Daphne Gakes” is dit jaar (2020) tot stand gekomen met een fantastisch team:

• Pieter Bouwman, redacteur, begeleidde vele cabaretiers zoals Patrick Nederkoorn en Kiki Schippers
• Jan van Eerd, Muzikant, speelde eerder bij Spinvis, Ellen ten Damme, Hadewych Minis, en Wende Snijders.
• Lauren Rissink, dramaturg, is de linker- en rechterhand van Adelheid Roosen.
• Daphne Gakes, auteur en cabaretière, speelde in 2014 op de Parade bij Theatertroep, in 2016 haar solo Scala tijdens Showman’s Fair, en op de Parade 2017 bij Vloeken in de Kerk. In 2017, 2018 en 2019 trad ze op tijdens Willibrordus Draait Door in Heiloo.

www.daphnegakes.com

Recensies
“Een kleurige, grappige, nieuwsgierige persoonlijkheid om naar te kijken en verhalen van te horen” -Andrea Beugger

“Lekker opgaan in het moment, de spontaniteit van gewoon doen en het je laten overkomen.”- Monique Jagmohansingh

“Een beetje jaren 60, 70 en het nú. Heerlijk ontwapenend dat alles best zou kunnen: overspel, jatten, de bak in en toch nog werk hebben.”- Erika Visser

“Interactie met het publiek is weergaloos. Mijn waardering is een 10++++. Een voorstelling die mij diep raakt.” - Wim Bennink

Datum:

Vrijdag 15 januari 2021
Aanvang 20:30 uur

Toegang:

€ 17,50


online bestellen