Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Hommage aan TOON HERMANS

Zoon Maurice Hermans en zangeres/actrice Astrid Cattel, begeleid door pianist Harrie Herfst, volgen in deze matineevoorstelling het leven van Toon Hermans. Een luchtig, eigentijds, vrolijk theaterprogramma met muziek, poëzie, verhalen en kleine lieve liedjes van de onvergetelijke TOON HERMANS. Een middag over harmonie, passie, beleving, herkenning, liefde en over de grote dingen die vaak zo klein gekoesterd worden.

Toon Hermans wilde niets liever dan de mensen tussen acht en elf uur hun problemen en zorgen doen vergeten. Hij speelde voor hen ‘de zon’. Want de ware clown is altijd mild, hij wil geen pijn doen, omdat hij weet, héél diep in zijn hart, dat er al zoveel pijn in de wereld is. Toon Hermans was geen cabaretier. Hij noemde zichzelf een clown, en meer een feestneus dan de wijsneus. Een Fratsenmaker.

Deze sfeervolle voorstelling brengt blije herinneringen en veel lieve bekende en onbekende Toonliedjes. Een middag om nooit te vergeten.. Toon leeft ……….!

Toon Hermans
Toon Hermans is in Sittard geboren als de zoon van een bankier. Samen met vriendjes organiseert hij op jonge leeftijd circusvoorstellingen. Toon speelt daarin de clown. De kermis, het circus, processies en carnavalsoptochten zijn inspiratiebronnen voor zijn optredens.

Het liefst noemde Toon zichzelf dan ook een clown, of ‘muzeman’, een woord dat hij zelf bedacht had. Volkskomiek kon ook nog, zolang je hem maar geen kleinkunstenaar noemde, ‘want ik ben een groot kunstenaar.’ Cabaretier? ‘De doorsnee cabaretist is te veel wijsneus en te weinig feestneus.’

Toon Hermans, Wim Kan en Wim Sonneveld staan lang bekend als 'de grote drie van het Nederlandse cabaret'. Toch is Hermans niet met deze twee cabaretiers te vergelijken. Zijn speciale humor, zijn gevoel voor romantiek, zijn tijdloze acts onderscheiden hem van de rest. Hermans was een meester in het langdurig uitweiden over iets futiels. Zijn werk blonk uit in lichtvoetigheid, iets dat bij andere cabaretiers vaak oppervlakkigheid tot gevolg heeft, is bij Hermans juist het geniale. Het oeuvre van Hermans leeft tot aan de dag van vandaag voort in de herinnering van velen.

De Cultuurkoepel is rollator- en rolstoeltoegankelijk.

50 gratis kaartjes voor grootouders en hun kleinkinderen - OP = OP
In het kader van verbinden van generaties is er een mooie samenwerking ontstaan met Oud-Standing Heiloo. Stichting De Buitenkans biedt u gratis kaartjes aan voor u en uw kleinkind. De kaarten bestel je via caroline@de-buitenkans.org. Je geeft de namen door van de grootouder en het kleinkind.