Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Tweede Paasdag - High Wine met Debussy en Prokofjev

Bij aanvang heten Keuken met Karakter & WijnDijck u welkom met een glas prosecco. Verder worden drie mooie glazen wijn met bijpassende gerechten gedurende de middag geserveerd.

Tussen de gerechten door kunt u luisteren naar de Cello Sonates van Debussy en Prokofjev, gebracht door Hanneke Rouw en Masha Galperina. Tijdens de uitvoeringen wordt niet geserveerd, zodat u ten volle van de muziek kunt genieten.

Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg, Maria Hol en Ran Varon. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen in 2011 heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.
Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Masha Galperina (1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conserva-torium Zwolle. Tijdens haar master heeft ze tevens lessen genoten van Frank Peters.

Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1ste prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost. Zij volgde masterclasses bij o.a. Igor Roma, Stephen Kovacevic, Leslie Howard en Mila Baslawskaya. Daarnaast heeft ze tweemaal deelgenomen aan het Stift Festival, waar ze in 2007 de aanmoedigingsprijs van de Stichting Kolibri kreeg. Ook nam ze meerdere malen deel aan het Orlando Festival voor kamermuziek, het Dartington International Summer School en het Peter de Grote festival.

Masha heeft gesoleerd bij het Symfonia Jong Twente, Oost-Gelders Symfonieorkest en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van o.a. Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn. Ze is ook zeer actief op het gebied van kamermuziek. Zo heeft ze samengewerkt met de leden van het Valerius ensemble en treedt ze vaak op met haar vaste ensembles en in gelegenheidsformaties.

Programma:

Debussy Cello Sonate in d klein (L. 135)
Lent, sostenuto e molto risoluto
Sérénade: Modérément animé
Final: Animé, léger et nerveux

Prokofjev Cello Sonate in C groot (Opus 119)
Andante grave
Moderato
Allegro, ma non troppo

Keuken met Karakter verzorgt het volgende High wine diner:

Voorgerecht:
Salade van Lamsham

  Hoofdgerecht:
  Zalm & Asperges met hollandaisesaus & aardappelgarnituur

   Dessert:
   Sticky Worteltaart met karamel ijs
   Koffie met paaseitjes