Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

High Wine & Mendelssohn

Onder mooie orgeltonen van Erik-Jan Eradus heet de Keuken met Karakter & WijnDijck u welkom met een glas prosecco. U krijgt verder nog vier mooie glazen wijn met een passend bijgerecht.

Tussen de bedrijven door kunt u luisteren naar de Cello Sonates van Mendelssohn, gebracht door Hanneke Rouw (cello) en Anouk de Jong (piano). Tijdens de uitvoeringen zal niet geserveerd worden, tenslotte is het de bedoeling niet alleen van wijn & spijs te genieten, maar ook ten volle de muziek tot u te laten komen.

Programma:
Mendelssohn Cello Sonate 1 in Bes Groot (Opus 45)
Allegro vivace
Andante

Mendelssohn Cello Sonate 2 in D Groot (Opus 58)
Allegro assai vivace
Allegretto scherzando
Adagio
Molto allegro e vivace

Hanneke Rouw
Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.

Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Hanneke speelt op een 95 jaar oude Neuner & Hornsteiner cello. Deze cello is in 1921 gebouwd in Mittenwald naar het model Stradivarius Cremona.

Anouk de Jong
Anouk de Jong rondde in juni 2011 haar Masterstudie piano af aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, waar zij studeerde bij Sepp Grotenhuis, Frank van de Laar en Marien van Nieukerken.Ze is actief op het gebied van kamermuziek en speelt in zowel wisselende als vaste bezettingen. Zoals Vliegwiel, met Brigitte van Hagen (sopraan), Sara Klein Horsman (mezzosopraan) en Daniël Vecht (bariton) en een fluit-piano duo met Maartje Valk. Binnen de kamermuziek neemt liedbegeleiding een belangrijke plaats in. Zo werkt zij met verschillende zangers en deed veel ervaring op tijdens lessen van vooraanstaande docenten, onder wie Rudolf Jansen. Op het gebied van piano solo heeft zij een brede interesse, waarin ook veel ruimte is voor het 20e-eeuwse repertoire. Voor piano solo volgde zij masterclasses bij Katariina Liimatianen, Anna Wesolowska, Juris Zvikovs en Ralph van Raat.

Erik-Jan Eradus
Erik-Jan Eradus is de vaste bespeler van recentelijk door hem gerestaureerde orgel in de Cultuurkoepel.Erik-Jan (*1980) was reeds op jonge leeftijd geïnteresseerd in het orgel. Zijn eerste pianolessen, vanaf 1987, kreeg hij van Adam Waasdorp.

Van 1988 tot 1992 zat Erik-Jan op de Koorschool St. Bavo te Haarlem waar hij muzieklessen kreeg van Fons Ziekman en zodoende wekelijks in de Kathedraal als jongens-sopraan zong. Orgellessen kreeg hij ondertussen van de toenmalige Kathedrale organist Bernard Bartelink.

Erik-Jan studeerde hoofdvak orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen en Jean Boyer. Momenteel is hij werkzaam als organist-dirigent in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Amsterdam en de kapel van St. Jacob-in-de-Hout te Haarlem.

De Keuken met Karakter verzorgt het volgende viergangen walking amuse diner

 • Voorgerecht:
  Proeverij van zalm en komkommer
 • Tussengerecht:
  Aspergesoep geserveerd met een garnituur van gerookte een witte en groene asperges
 • Hoofdgerecht:
  Texels lam met zilte groenten, Opperdoes ronde en krachtige rodeport jus
 • Dessert:
  Paas trifle