Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Het Orkest van de Achttiende Eeuw

Het Orkest van de Achttiende Eeuw, opgericht door Frans Brüggen bestaat uit 55 professionele musici uit de gehele wereld met 20 nationaliteiten. Deze keer presenteren zij de Tour “Side by Side”, waarbij het Orkest wordt aangevuld met even zoveel studenten van het Koninklijk Conservatorium uit Den Haag: 110 musici op het podium!

Programma:

Ludwig van Beethoven 1770- 1827
Overture Coriolan Opus 62
Piano concerto no. 4 Opus 58 in G major

Pauze

Symphony no. 7 Opus 92 in A major

Met de jonge Amerikaanse ‘held’ Bobby Mitchell achter de vleugel.
Onder de bezielende leiding van dirigent Philippe Herreweghe.

Het Orkest van de Achttiende Eeuw voelt de overdracht van kennis aan de nieuwe, aanstormende generatie van musici als een van de prettige plichten. De band met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is inmiddels een hechte.

Voor de vijfde keer vindt er een Side by Side tour plaats. Het Orkest van de Achttiende Eeuw, opgericht door Frans Brüggen, bestaat uit musici, individueel bekend als specialisten op het gebied van de achttiende- en vroeg negentiende-eeuwse muziek, spelen op authentieke instrumenten of kopieën.
Na het overlijden van de Founding Father is het orkest in zijn sporen doorgegaan onder leiding van diverse bekende dirigenten.

Het uitgebreide repertoire met werken van onder meer Purcell, Bach, Rameau, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn en Chopin werd aanvankelijk uitgebracht op CD door Philips Classics, nu op Glossa/The Grand Tour. Veel van deze opnamen kregen internationale prijzen.

Meer informatie vindt u op:
Orkest van de Achttiende Eeuw

Koninklijk Conservatorium Den Haag