Happy New Beer 2022

Bezoekers kunnen elkaar weer gelukkig nieuwjaar wensen tijdens het eerste bierfestival van het jaar!

Vanaf 12:00 uur staan er in de Cultuurkoepel acht brouwers achter hun stand klaar om jullie bij de entree verkregen glazen te vullen. In het bijbehorende festivalboekje staat een overzicht van alle verkrijgbare bieren en welke daarvan nieuw zijn. Elke brouwer dient die dag namelijk een nieuw bier te introduceren! Om 15:00 uur krijgen ze op het podium een minuut de tijd om uit te leggen wat voor bier dat geworden is en hoe hij smaakt. Zo is het festival ook interessant voor bierkenners die het vaste assortiment van de meeste brouwerijen in deze provincie (min of meer) wel kennen.

De leus “Neem je eigen lunch mee!” hanteren we omdat het zo gezellig is om te zien dat niet iedereen van de bieren, maar tevens van elkaars meegenomen lekkernijen geniet. Denk eraan dat er om die reden geen catering aanwezig zal zijn.
In het midden van het festivalboekje is een lijst met een beperkt aantal bieren dat op het festival aanwezig zal zijn, waarop je als bezoeker aan kunt geven welk bier je het beste waardeert. Het meest gekozen bier zal een jaar lang zowel in de Cultuurkoepel als in het naastgelegen restaurant Keuken met Karakter verkrijgbaar zijn. Uit de ingeleverde formulieren van het winnende bier zal er één getrokken worden. Die persoon ontvangt een bierpakket en twee kaartjes naar keuze voor een voorstelling in de Cultuurkoepel als prijs!

Deelnemende brouwerijen:
Brouwerij Bierverbond - Heemskerk
Brouwerij Breugem - Zaandam
K.E.G.S. - Amsterdam
De Bierbroeders - Zwaag
Brouwerij Hans & Grietje - Heerhugowaard
Zijkanaal Bier - Velserbroek

Een impressie van de vorige editie is hier te vinden.

Datum:

Zaterdag 2juli 2022
12:00 - 17:00 uur

Toegang:

Kaarten kosten € 20,-, inclusief vijf munten, een festivalboekje en een bierglas.
Losse munten zijn ter plaatse voor € 2,50 te koop.
Eén munt is goed voor 20 cl. van bieren tot 7% alcohol of 15 cl. voor bieren van 7% of hoger.


online bestellen