Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Gerard Alderliefste & Friends - Une belle histoire

U waant zich weer in Frankrijk als Gerard Alderliefste samen met vrienden én met u het Franse chanson viert! Geniet, zing mee en laat u verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een middag vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar sinds een aantal jaren ook in een achtmans bezetting! Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen, om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met u te delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van ondermeer de accordeon en de viool, wordt u meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

Het verbond tusen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le big bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van de kampvuurtjes als jongen langs de Loire, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man; van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt.

Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken in ‘Une belle histoire.’ Julien Clerc, de Poppy’s, Stromae, Aznavour, Lenorman….de zangeressen soleren met o.a. Piaf en Louane. Het wordt genieten!

Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band o.a. bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000. Ze maakten vier albums en deden evenveel theatertournees.

Publieksreacties:

Hans van Dongen
Ik was erbij in Zoetermeer. Een prachtige wervelende show van Gerard Alderliefste en zijn Friends. Doet denken aan Michel Fugain & Le Big Bazar, je weet niet wat je ziet en hoort . Zelden zo'n goede show gezien.

Elly Koster
Gisteravond naar de band Gerard Alderliefste and Friends geweest. In een uitverkochte zaal in Castricum, was weer zoooooo GEWELDIG !!! Voor iedereen een enorme dikke aanrader!

Jaap Spoelder (Theater de Winsinghof Roden)
Was een van de allermooiste optredens die ik afgelopen jaren heb ervaren. Wat een bezieling.

Tanja Muijs ( Amersfoort)
Gisteravond spontaan en heerlijk ondergedompeld in een warm badje van Franse chansons, wat een verwennerij met Gerard Alderliefste & Friends!

Gerrit Hoogendoorn
Gerard Alderliefste, het was geweldig om mee te maken, de zangeressen, de violiste, accordeon mooi totaalplaatje; à la prochaine!

Regie:
Erris van Ginkel

Youtube
Video si on chantait


 Video trailer Valkenburg


Video (Covid compilatie) Poppy’s

De line-up:
Gerard Alderliefste – zang, gitaar
Kees Post – contrabas
Bob Schimscheimer – drums
Michel van Kemenade – toetsen
Maria Eldering – viool
Rob Stoop – accordeon
Bregje hermans – backing vocals
Rosanne Alderliefste – backing vocals