Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

FUSE

Het Haarlems Dagblad schreef over Fuse: "Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal". In hun rol van huisband bij Podium Witteman en dankzij regelmatige optredens bij De Wereld Draait Door heeft Fuse zich de afgelopen jaren flink in de kijker gespeeld. Maar de sterke live-reputatie van het jonge zestal komt niet uit de lucht vallen. Met optredens door het hele land trekt de groep al sinds 2012 vele enthousiaste liefhebbers. Zo was Fuse te zien op het Grachtenfestival, SAIL, in series van het Concertgebouw, gaven ze shows op o.a. Festival Classique, festival Wonderfeel, de Uitmarkt en traden ze op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

De muzikanten van Fuse hebben achtergronden in klassieke muziek, jazz, pop en improvisatie. In een ietwat ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie laten ze hun, door henzelf bewerkte, favoriete muziek horen. Ritmisch werk van componisten als Bartók, Ravel en Monk, moderner werk van Daniel Schnyder en Nils Frahm en klassiekers van Bach en Ellington. Een muzikale wereldreis en voor elk publiek een topervaring om live mee te maken.

In oktober 2016 verscheen het debuutalbum van Fuse: Studio. Op dit album staat muziek die Fuse in de afgelopen jaren het meest is bijgebleven en heeft gevormd; een eigenwijze verzameling stijlen en genres door Fuse op unieke wijze bij elkaar gebracht. Het album werd genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs.