Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

FRANK GROOTHOF MEETS CAECILIA

Meesterverteller Frank Groothof neemt jong en oud mee in de spannende sprookjeswereld van Peer Gynt. Heilooër Harmonieorkest Caecilia brengt het verhaal tot leven met de prachtige bijpassende muziek van Edward Grieg. Voor iedereen van 6 tot 100 die van mooie verhalen en pakkende muziek houdt!

Frank Groothof is een veelkunner. Zo speelde hij in films, trad hij samen met zijn broer René op als De Broertjes, was hij jarenlang een vaste bewoner van Sesamstraat en kwam hij vaak langs in Het Klokhuis. Vol passie en gevoel voor theater vertelt, zingt en danst Frank Groothof het verhaal van Peer Gynt.

Peer Gynt is een bijzonder mens. Hij wil niet naar school, een vak leren of werken. Hij wil avonturen beleven, heel veel dansen en altijd vrolijk zijn! Op de bruiloft van zijn vriend Matz, ontmoet Peer een prachtig meisje, Solvejg. Wat wil hij graag met haar dansen! Erg genoeg mag Solvejg van haar strenge vader niet met Peer dansen. Peer vertrekt naar de bergen maar kan zijn grote liefde niet vergeten. Hij zwerft rond en maakt allemaal avonturen mee. Na vele omzwervingen keert hij terug naar zijn dorp. Zal Solvejg hem zijn vergeten?

Met ruim 50 enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 10 tot 82 jaar van Harmonieorkest Caecilia uit Heiloo wordt de vertelling een waar spektakel. De leden van het jeugdorkest zullen ook hun artistieke steentjes bijdragen. Ooit beleefde de huidige dirigent van Caecilia, Zoran Rosendahl, als jochie van een jaar of 6 de voorstelling van Peer Gynt. Hij werd gegrepen door het verhaal en de magie van de prachtige muzikale klanken. Het gaf hem de inspiratie om meer te gaan doen met muziek. Bovendien deed hij stiekem de wens om ooit zelf voor een magisch orkest te mogen staan om die prachtige muziek te mogen laten horen. Hoe bijzonder dat zijn wens is uitgekomen! Sprookjes bestaan!!! Durf te wensen en kom ook! Na afloop limonade en iets lekkers.