Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Filip Jordens - Hommage à Brel

In Hommage à Brel brengt Filip Jordens met zijn muzikanten een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. Filip Jordens imiteert niet, hij ìs Brel. Zijn talent, zijn stem, zijn lichaam, het samenspel met zijn muzikanten, alles in Filip Jordens roept ‘le grand Jacques’ opnieuw tot leven. Er is ook de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en - vooral - werkt zich in het zweet als Brel. Met dezelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt hij niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel, nu 40 jaar na zijn dood, nog steeds is. Brel de dichter, Brel de visionair, Brel de muzikant, Brel de comedian, Brel de satiricus, Brel de mens.

Filip Jordens
Filip Jordens wil niet teren op het succes van een ander, maar de mensen laten proeven wat Brel destijds op het podium losmaakte. Want uiteindelijk gaat het allemaal om emoties: passie, agressie, haat, ontroering, rusteloosheid, vrees, twijfel en liefde.
De Nederlandse criticus Jacques d'Ancona verwoordde het zo: "Jordens probeert niet met eigenwijze arrogantie door de liederen heen te breken. Hij laat de maker en het product in zijn waarde. Dat is wat je een hommage noemt. Daar kom je voor en dat krijg je van een formidabele theaterpersoonlijkheid te horen. Filip Jordens is net zo uniek als Jacques Brel."

Filip Jordens + combo heeft reeds meermaals opgetreden in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, etc.


Recensies
"Jordens heeft het personage van Brel duidelijk in de vingers.”
De Standaard (B)

"Hommage à Brel" knap staaltje van Brel-liefde met respect ! … want aan Brel mag je tot nader order nog altijd niet raken. Enkele nummers later waren de bravo’s dan ook niet te tellen en werd er afgesloten met een enthousiaste staande ovatie."
De Morgen (B)

" … uw recensent en ultieme Brelkenner Johan Anthierens zaliger, spraken die hele voorstelling geen woord. Toen de lichten weer aanfloepten, stamelde hij: "Bangelijk hoe die jongen op Brel lijkt en hem nog perfect zingt ook". Die avond is Brel minstens een paar keer uit het hiernamaals neergedaald om zich met Jordens artistiek te versmelten. Jordens imiteert niet, maar hij herinterpreteert, en dat op een manier dat het heel even, heel even maar, lijkt alsof Brel terug is. Een staande ovatie."
Het Laatste Nieuws (B)

"Gaandeweg het programma groeit de waardering voor Jordens' talent om een indruk te geven van de sfeer van Brels optredens destijds. Gul en met liefde en passie."
De Telegraaf (NL)

"Zijn hommage à Brel is precies wat de titel belooft: een eerbetoon. En een zo eigenzinnige geest als Brel betoon je geen eer door hem klakkeloos na te doen. Jordens heeft een eigen visie op Brel."
Het Parool (NL)

"Als rasperformer kruipt Jordens in de huid van Brel en laat je voelen hoe hij "l’artiste sur scène" beleeft. Dat lukt hem, dank zij een enorm talent en tomeloze energie."
Haagsche Courant (NL)

Gratis kaartje
In het kader van verbinden van generaties is er een mooie samenwerking ontstaan met Oud-Standing Heiloo. De Cultuurkoepel en Oud-Standing Heiloo bieden u een gratis kaartje aan voor uw kleinkind. Andersom kan natuurlijk ook: als kleinkind neem je je opa of oma mee. De kaarten bestel je via caroline@de-buitenkans.org. Je geeft de namen door van de betalende grootouder en het kleinkind. Voor aanvang van de voorstelling betaal je contant of per pin aan de deur van de Cultuurkoepel. Per betalende bezoeker, 1 gratis kaartje!!