Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Nationaal Theaterweekend - ERNST JANSZ IN CONCERT

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost € 10,- en een passe partout voor het hele weekend € 25,-. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.

Ernst Jansz, bekend van Doe Maar en CCC Inc., speelt naast nummers van zijn nieuwe album De Neerkant ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn rijke repertoire. Onlangs werd hij 70 jaar. Waar anderen op die leeftijd rustig van hun pensioen genieten doet Ernst Jansz het allesbehalve rustig aan. Er zijn met enige regelmaat tournees met Doe Maar, de band die Jansz in 1978 oprichtte en met CCC Inc., de legendarische hippieband waarin hij al sinds 1967 speelt. Die in het voorjaar 2020 ook de Koepel met een optreden vereren. Hij is één van de weinige Nederlandse popmuzikanten die met twee verschillende bands, in twee verschillende tijdperken, op Pinkpop heeft gestaan. Straks kan ook Heiloo hierbij worden toevoegd, in de jaren 80 met Doe Maar bij de Buk Buk en in de volgende eeuw in de Koepel.

Onlangs is zijn nieuwe soloalbum De Neerkant uitgebracht. Eerder kwamen de albums De Overkant (1999) en Molenbeekstraat (2006) uit met eigen repertoire. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan.

Ernst Jansz groeide op in de Amsterdamse Rivierenbuurt, als zoon van een Indische vader en een Nederlandse moeder. Zijn ouderlijk huis zou hem later inspireren tot een boek en CD met de titel Molenbeekstraat. Na zijn opleiding Gymnasium B, studeerde hij Biologie en Scheikunde. Hij koos uiteindelijk toch voor zijn grootste passie: muziek. Bob Dylan, The Beatles en Frédéric Chopin zijn zijn belangrijkste inspiratiebronnen. In 2017 vierde Ernst Jansz zijn 50 jarig jubileum als muzikant.

Ernst Jansz wordt begeleid door:
Guus Paat gitaren
Aili Deiwiks viool
Richard Wallenburg bas