Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Eric Vaarzon Morel, voorprogramma: Donna Musica

ERIC VAARZON MOREL is…DE WATERDRAGER (El aguador)

Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafe’s van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee. Van Noord naar Zuid zal ik water dragen, van de zompige klei naar het hete zand, en weer terug.

In De Waterdrager vertelt Eric Vaarzon Morel verhalen over zijn twee thuislanden. In zijn muziek worden deze verhalen meesterlijk verklankt.

DONNA MUSICA

Concerttango’s van Astor Piazzolla en lichtere danstango’s. De broeierige sfeer van de Argentijnse tango wordt door de warme klanken van de viool en cello geschilderd.

Sandra Kox (viool) en Evelien Dubbeldam (cello), beiden afgestudeerd aan het conservatorium, vormen sinds 2012 het strijkersduo Donna Musica.

In vier stukken wordt de geschiedenis van de tango verklankt. Van de vroegste tango’s die in de bordelen van Buenos Aires klonken tot aan de moderne tango in de huidige concertzaal. Een boeiende muzikale reis die Donna Musica met passie zal vertellen en vertolken!

Voor deze speciale gelegenheid wordt duo Donna Musica uitgebreid met pianist Hendrik-Jan Bosma, die samen met Donna Musica de tango's zal laten klinken! De arrangementen voor de danstango's van Donna Musica zijn van zijn hand.

Toegangskaarten kosten €15.- in de voorverkoop en € 17,50 aan de zaal. De opbrengst van dit bijzondere concert komt ten goede aan het Willibrordus Draait Door festival – zodat dat in september weer doorgang kan vinden.

Meer informatie vindt u op:

www.vaarzonmorel.com

www.donnamusica.nl