Édith!

Edith Piaf (Edith Giovanna Gassion) werd in Parijs op 19 december 1915 geboren als dochter van een kroegzangeres en een acrobaat. Edith Piaf blijkt een overlever te zijn, een bodemloos kind op zoek naar passie, liefde en plezier. Een vrouw die nooit alleen wil zijn. Haar houvast is de muziek. Want uiteindelijk wil ze maar één ding: zingen, zingen, zingen! Haar debuut als zangeres maakt zij rond haar vijftiende als straatzangeres. Op twintigjarige leeftijd wordt zij als zangeres ontdekt door de eigenaar van het Parijse Cirque Médrano. Tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog schrijft Piaf haar befaamde lied La Vie en rose. Zij was toen zowel bij de Duitse bezetters als onder de Franse bevolking een geliefde zangeres. Na de oorlog trad ze overal in Europa op en breidde haar roem zich buiten Frankrijk uit. Haar tragische leven wordt weerspiegeld in haar muziek, met als specialiteit de met hartverscheurende stem voorgedragen scherpe ballade. Het Parijse Olympia is de plaats waar Edith Piaf bekendheid verwierf en waar zij een paar maanden voor haar dood een gedenkwaardig concert gaf. Aan het eind van haar leven kon zij terugkijken op enkele grootste muzikale successen, waaronder de chansons Non, je ne regrette rien, Milord, La vie en rose, Cést un homme terrible, Les flonflons du bal, C’est l’amour, Padam padam, Une enfant. Op 7 april 1963 nam zij voor het laatst een lied op: L'homme de Berlin. Het werd pas jaren na haar dood uitgebracht. Op 47-jarige leeftijd overleed Edith Piaf in Grasse aan de gevolgen van een inwendige bloeding. Tijdens de voorstelling ÉDITH! kom je door de liedjes en de bindende teksten meer te weten over die kleine, frêle vrouw met haar bewogen leven en al even woelige liefdesperikelen.

Mireille Vaessen raakte door de chansons geïntrigeerd door de zangeres én de persoon Edith Piaf, een vrouw met vele facetten. Mireille zingt al van kleins af aan intieme liefdesliedjes, blues, Franse chansons, … vele verschillende stijlen, met als gemene deler dat de muziek en de teksten haar raken.

Sam Pasternak speelt al vanaf zijn achtste viool. Met Mireille speelt hij meestal gitaar, af en toe ook cello of piano. In dit programma passeren ze allemaal de revue. Een heel orkest in één persoon.

Martine de Kok is een singer-songwriter met een geheel eigen stijl. Ze studeerde Kleinkunst en vervolmaakte daarna haar pianospel aan de Jazz-Studio. Zij werkte samen met o.a. Herman van Veen en tegenwoordig schrijft, componeert en speelt ze geregeld bij verschillende theatergezelschappen.

Mireille Vaessen - zang
Sam Pasternak - cello, piano, gitaar, viool en mondharmonica
Martine de Kok - piano en accordeon en voorziet hier en daar de nummers van een wondermooie tweede stem

Datum:

Zondag 24 oktober
Aanvang 15:00 uur

Toegang:

€ 15,-


online bestellen