Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Daisy Correia – Fado Jubileumconcert - 10 anos de fado

Met haar nieuwe programma viert Daisy Correia dit theaterseizoen dat ze tien jaar geleden haar debuut maakte als zangeres van de fado. Met de voorstelling ’10 anos de fado’ bewijst deze Nederlandse artieste met Portugees bloed dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van ’saudade’, het onbestemde verlangen, tijdloos voor iedereen is. Ze brengt in dit jubileumprogramma nummers uit deze tien jaar aangevuld met nieuw repertoire.

De nu 32 jarige Daisy Correia debuteerde in het programma ’Fado Blue’ van Fernando Lameirinhas, de Nederlandse nestor van dit genre. Daarna bracht ze diverse theatertournees o.a. ’Este meu fado’, ’Minha viagem pelo fado’ en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage ’Uma casa Portuguesa’.

Daisy Correia is een bevlogen vertolkster van dit repertoire over ’liefde en lot’. Samen met haar band zorgt ze voor een eigentijdse aanpak waarin de Portugese gitaar voor de authentieke Portugese klankkleur zorgt. Een Nederlands theater lijkt dan al snel op een intiem kroegje in Lissabon of Coimbra, wisselend van sfeer tussen melancholiek en feestelijk.

Recensie Lindegrachtconcert Alkmaar
“Een ontwapenend optreden met een scala aan tastbare emoties, in een volkomen ontspannen sfeer. Met een Nederlandse vader en een Portugese moeder verenigt zij het beste van twee werelden. Correia is een podiumdier, die op uiterst professionele wijze het beste uit haarzelf weet te halen. Moeiteloos dringt zij door tot de diepere lagen van de fado, waarbij zij de beschikking heeft uit een breed palet aan stemmogelijkheden en vooral een rijkdom aan kleur. Daisy Correia: Alkmaarse surprise verpakt in Portugese fado.” Noordhollands Dagblad

Gratis kaartje
In het kader van verbinden van generaties is er een mooie samenwerking ontstaan met Oud-Standing Heiloo. De Cultuurkoepel en Oud-Standing Heiloo bieden u een gratis kaartje aan voor uw kleinkind. Andersom kan natuurlijk ook: als kleinkind neem je je opa of oma mee. De kaarten bestel je via caroline@de-buitenkans.org. Je geeft de namen door van de betalende grootouder en het kleinkind. Voor aanvang van de voorstelling betaal je contant of per pin aan de deur van de Cultuurkoepel. Per betalende bezoeker, 1 gratis kaartje!!

Youtube