Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Compañía Maria "La Serrana" met de show Santuario MIDDAGVOORSTELLING!

Flamenco danseres María “La Serrana” leerde dansen van vele grote meesters, altijd in ziguenerstijl. Maar wie de flamenco goed kent ziet dat zij doorkneed is in de stijl van de Farruco familie: vinnig, sensueel en puur. Vanavond een special guest: Farah van de Leur.

In Santuario (de 10e productie in 25 jaar) gaat María “la Serrana” op zoek naar de oorsprong en de ziel van de flamenco. Deze kunst ontstond als hartekreet van de Andalusische bevolking in antwoord op de vervolging van Joden, Moren en Zigeuners. Vooral bij de zigeuners is de flamenco door de eeuwen heen het bindmiddel in hun gemeenschap geworden. Het leven en de dood werd bezongen, in de familie, op straat en in (geloofs)bijeenkomsten. Veel momenten in het leven worden op een andere manier als heilig beschouwd, voor elk is een speciale zang- en dansvorm. In deze gedurfde voorstelling gaan we deze intieme, intense stijlen voor het eerst allemaal samen zien en horen op een podium. Samen met de razend populaire zigeuner danser Antonio Moreno “Polito” neemt María ons mee op een reis naar binnen, altijd met als leidraad de zuivere en gepassioneerde flamenco.

María La Serrana
De van origine Libanese danseres María La Serrana (Libanon, 25 januari 1975) nam in haar vroege jeugd reeds klassieke balletlessen, maar na de mogelijkheid om flamenco te leren dook ze daarin. In de ban van de flamenco vertrok ze in 1999 naar Sevilla. Daar beleefde ze de zigeunerzijde van Andalucía en de flamenco. Ze nam lessen bij artiesten als Matilde Coral, Manolete, Manuela Carrrasco, Carmelilla Montoya en kreeg negen jaar lang intensief privéles van sterdanser Farruquito. Ze opende een dansschool in Sevilla en jaren later een tablao (flamenco-café), maar trad ook zelf op in tablaos en op festivals. De laatste jaren treedt ze veelvuldig op met gevestigde namen als de zanger Juan José Amador, maar ook met een “rising star” als danser Antonio “El Choro”. Ze trad inmiddels op in 9 producties: “Volver a Tiempos Perdidos”, “Peña Flamenca”, ”Bandera Flamenca”, “Ida y Vuelta”, “Esencia”, “Respiro Flamenco”, “Flamenco Intimo”, “Generaciones” en Los Hombros de Hércules. Ze heeft een leven dat zich op drie plekken afspeelt: in Spanje, in Nederland en “onderweg”.

Uitvoerenden
Juan José Amador - zang
Pepe de Pura - zang
María “la Serrana” - dans
Luis Amador - gitaar
Antonio Moreno “Polito” - special guest dans
Miki María Vos - local special guest

Website
www.laserrana.eu