CLASSIC MEETS JAZZ

Dit jaar de vierde editie van Classic Meets Jazz, voor liefhebbers een jaarlijks terugkerend muziekfeest zonder weerga! Luisterrijk klassiek en HAPPY jazz van de bovenste plank!

Klassiek pianiste Regina Albrink speelt uit haar romantisch succes-album Dreams geliefde stukken, o.a. Chopin, Liszt en Gershwin. Regina Albrink (lyrisch, poetisch) kreeg bekendheid door haar Kerstrecitals in het Concertgebouw te Amsterdam. Ook is zij internationaal een veelgevraagd soliste. Met George Gershwin's I GOT RHYTHM... gaat het daarna swingen in de Cultuurkoepel! Vibrafonist Frits Landesbergen (Europa’s nr 1) and Friends vertolken onvergetelijke jazz uit de FIFTIES, met als speciale gast, vocaliste Joke Bruijs. Een verrukkelijke belevenis vol smeuïge swingers, beeldschone ballads en evergreens! Producer Erik Nap tekent opnieuw voor kwaliteit en verrassing. Zowel musici als publiek staan te popelen!

Edwin Corzilius: een ‘swingende motor’ met een prachtige notenkeuze! Gijs Dijkhuizen kom je in de Nederlandse jazz overal tegen, goede begeleider, vederlichte swinger en een ‘geboren drummer’.

Als je de jazzmuziek van Frits Landesbergen en zijn mannen zou typeren is dat regelrechte mainstream-jazz, zonder extremen, dynamisch, swingend, virtuoos, herkenbaar! Als je Frits tekeer hoort gaan met de vibrafoon, dan denk je vanzelf aan de grote Lionel Hampton en Milt Jackson.

Regina Albrink is een integer musicus die de gedachte achter de geschreven noten via het hart laat spreken en daarom het publiek zo bijzonder raakt. Ze heeft inmiddels vele concerten en masterclasses gegeven in Europa, Noord Amerika en Azië. Zo trad ze op in de serie 'Jonge Nederlanders' en speelde ze met orkest verschillende keren in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam en de Alte Oper in Frankfurt.

Joke Bruijs is een allround artieste die, en daar raakt men nog wel eens van in de war, alles kan. Zij zingt de sterren van de hemel sinds haar 15de en is een veelgevraagd actrice voor zowel theater, televisie als filmproducties. Joke Bruijs kreeg uit handen van Burgemeester Opstelten de “Erasmusspeld” opgespeld, een blijk van waardering van de stad Rotterdam. In 2012 verscheen “Swingend door het leven”, een rijk geïllustreerde biografie.

Jean Louis van Dam speelt in diverse bands en begeleidde reeds een groot aantal bekende artiesten als Georgie Fame, Rita Reys, Johnny Meijer, Eddy Doorenbos, Laura Fygi, Madeline Bell, Edwin Rutten, Joke Bruijs en Gerard Cox.

Musici:
Regina Albrink - piano
Joke Bruijs - vocals
Frits Landesbergen - vibrafoon
Jean Louis van Dam - piano
Edwin Corzilius - contrabas
Gijs Dijkhuizen - drums

Erik Nap - productie

Wijzigingen voorbehouden.

Datum:

Zondag 26 september 2021
Aanvang 14:30 uur

Toegang:

€ 17,50


online bestellen