Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Chinese Summer met theeproeverij

Een uniek benefietconcert met prachtige klanken van de Guzheng, de Chinese citer met daarbij een theeproeverij onder leiding van theesommelier Jerry van Daalen.

De klanken van de guzheng (Chinese citer) zijn in Nederland niet vaak “live” te horen. Het concert biedt derhalve een unieke kans om kennis te maken met en te genieten van de fraaie klank van dit instrument. Het concertprogramma van 2 x 45 minuten omvat klassieke Chinese guzheng muziek, waarbij zowel solo wordt gespeeld door He Yixin en Maaike de Wijs, met tussendoor uitleg over de muziek, over He Yixin en haar familie en over Stichting Eline-de Cirkel is Rond.

De opbrengst van het concert komt ten goede aan de projecten van Stichting Eline-de Cirkel is Rond. De Stichting maakt het mogelijk dat jongeren op het Chinese platteland in de stadprovincie Chongqing hun middelbare schoolopleiding voltooien. Deze jongeren, die vaak uit een instabiele thuissituatie komen, hebben wel de capaciteiten om te leren, maar dreigen door een moeilijke financiële situatie de school voortijdig te verlaten. He Yixin en haar jonger zuster He Lu zijn de biologische oudere zusters van de in Nederland geadopteerde Eline Kuijper, naamgeefster van de Stichting. Zij behoren tot de eerste jongeren die door de Stichting zijn ondersteund en zijn een goed voorbeeld van wat er kan gebeuren, wanneer ook jongeren van het Chinese platteland een kans krijgen op een goede opleiding.

Maaike de Wijs uit Heiloo heeft sinds haar derde jaar muziekles: ze studeerde viool, trompet en fagot en ze speelde trompet in verschillende orkesten. Daarnaast leerde ze zichzelf om piano en harp te spelen. Ze studeerde Sinologie in Leiden en Taiwan en is beëdigd vertaler Chinees-Nederlands. Tijdens haar studie in Taiwan is zij zich gaan bekwamen in het bespelen van de guzheng (Chinese citer). Momenteel verzorgt Maaike diverse workshops en geeft muzikale voorstellingen.

He Yixin (29) is geboren en getogen op het platteland van de stadsprovincie Chongqing (33 miljoen inwoners) in China. Na een afgebroken middelbare schoolopleiding en achtereenvolgens banen in de assemblage van mobiele telefoons en als nachtreceptioniste in een internetbar, begon zij in 2009 met het bespelen van de guzheng. Door middel van privélessen, zelfstudie en een baan als docent in opleiding heeft ze de benodigde staatsexamens kunnen behalen. In 2015 en 2018 won ze de prijs voor “meest veelbelovende guzheng docent in Chongqing”. Recentelijk heeft ze met een compagnon een guzheng school opgericht in Chongqing city en verzorgt ze optredens, met haar leerlingen of solo.

Meer informatie:
He Yixin en Stichting Eline-de Cirkel is Rond: www.stichting-eline.org.


Thee proeverij onder leiding van theesommelier Jerry van Daalen
Thee is een mooi verhaal. Thee wordt al bijna 5000 jaar gebruikt als medicijn, voedsel en drank. Tegenwoordig in ons drukke, gehaaste leven zoeken mensen hun rustmoment in thee. Maar thee geeft energie, houd ons alert en er wordt veel onderzoek gedaan naar thee en gezondheid. Het wordt gebruikt als smaakmaker in gerechten of geserveerd bij een gerecht. Deze veelzijdige drank is natuurlijk ook een genot om puur te drinken. In de vorm van een thee proeverij brengt Jerry van Daalen een theebeleving op maat.

Jerry van Daalen begon in 2015 met Thee op maat na de thee sommelier opleiding te hebben afgerond aan de ITC. Toen hij na deze 2 jaar meer verdieping zocht heeft hij de opleiding tea sommelier gedaan bij de WTA uit Amerika. Ondertussen weet hij dat hoe meer je leert hoe minder je weet. Thee is actueel, hip en dynamisch. Verrijking van je kennis neemt je al snel mee op een stroomversnelling van aanverwante zaken zoals; circulaire economie, biochemie gezondheid, stress, voedsel en warenkennis, planten kennis. Inzetbaarheid in de horeca, luchtvaart, facilitair, zorg en andere sectoren. Het gaat om innoveren en inspireren, maar bovenal Genieten.
Meer info: www.theeopmaat.com

Thee op Maat staat vanaf 19:15 uur voor u klaar, kom en geniet van de heerlijke thee!