Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

CCC Inc. Spring Tour 2020

In 1967 wordt CCC Inc. opgericht in Amsterdam door Joost Belinfante. De band speelt voornamelijk folk en blues-muziek en vanaf 1968 wordt de band begeleid door Lennaert Nijgh, die later teksten ging schrijven voor Boudewijn de Groot. In 1970 haalt de band de pers door een commune te beginnen op het Brabantse platteland en als één van de weinige Nederlandse groepen op te treden op het hoofdpodium van het legendarische popfestival van Kralingen. CCC Inc. is buitengewoon succesvol in het clubcircuit en wordt het huisorkest van Paradiso, de Melkweg en de Kosmos. Nadat de groep zichzelf in 1974 heeft opgeheven, gaat zij ondergronds. De heren Jansz, Hendriks en Belinfante starten in 1978 de band Doe Maar, die tot de dag van vandaag menig hart sneller doet kloppen. Tijdens jaarlijkse bijeenkomsten wordt nog steeds muziek gemaakt en bij tijd en wijle wordt ook opgetreden. Na een sabbatical doet CCC Inc. in 2018 een jubileumtoernee. In 2019 beviel De Spring Tour de band zo goed dat ze in 2020 doorgaan met een aantal exclusieve optredens, waaronder één in de Koepel. Ze bestaan inmiddels 53 jaar maar dat vormt geen enkele belemmering. Op het podium lijken ze nog steeds een stel jonge honden, ook al zijn ze de 70 reeds gepasseerd. De energie spat er nog steeds vanaf.

CCC Inc. bestaat uit:
Joost Belinfante
Ernst Jansz
Jaap van Beusekom
Huib Schreurs
Jan Hendriks
Richard Wallenburg

Youtube:


Recensies:
De pers onlangs over CCC Inc.: ‘CCC Inc. is na al die jaren nog steeds de beste folk- en americanaband van Nederland’ (NU.nl). ‘Eén van de interessantste en beste bands die Nederland rijk is’ (DeRecensent.nl).

‘CCC Inc., een schitterende vreemde eend in de bijt’ (Noord Hollands Dagblad).

‘CCC-trein dendert door als vanouds,“Goddomme, goddomme, goddomme, wat een show was dat!“’ (Folkforum).

Bluegrass, folksongs, blues (…), deze meesterlijke akoestische country muziek wordt al vijf decennia door de hippies van CCC Inc. gespeeld. Die jaren gaan meetellen, maar ze spelen nog steeds met evenveel plezier, zelfspot en inzet als toen (Fries Dagblad).