Carel Kraayenhof en Leonie Jansen - Melancholie in de Polder

De voorstelling "Melancholie uit de polder" is letterlijk tijdens het buurten bij elkaar ontstaan. Carel Kraayenhof en Leoni Jansen, de twee muzikale buren uit de Beemster hebben elkaar helemaal gevonden in hun liefde voor de muziek. In de loop der jaren hebben ze een gemeenschappelijk repertoire opgebouwd dat varieert van Ierse en Schotse muziek tot nummers van Randy Newman en Sting. En uiteraard ontbreekt de Ierse en Latijns-Amerikaanse folkmuziek niet. In Melancholie in de Polder hoor je behalve een bandoneon, een gitaar, een bodhran en een schitterende stem ook prachtige verhalen. En dat kan ook niet anders bij deze twee fantastische muzikanten! Ook leuk voor liefhebbers niet uit de Beemster.

Carel Kraayenhof
Begin jaren 80 ontdekte Carel de bandoneón: het geluid raakte hem tot diep in zijn hart. Vanaf dat moment wist hij zonder twijfel dat hij bandoneonist wilde worden. Als autodidact leerde hij het complexe instrument bespelen en trad al snel op in drie zelf opgerichte tangobands. In 1987 werd hij door Astor Piazzolla gevraagd als bandoneonsolist voor diens Broadway-tangomusical Tango Apasionado in New York. In 1993 ontving hij de ‘Gouden Notenkraker’ van de Nederlandse Vereniging van Podiumkunsten. Op 2 februari 2002 maakte zijn carrière een grote sprong voorwaarts. Carel speelde ‘Adiós Nonino’ op het Nederlandse koninklijk huwelijk van ZKH Prins Willem-Alexander en de Argentijnse Máxima Zorreguieta. Meer dan 55 miljoen mensen over de hele wereld keken naar de ceremonie. De ‘soundtrack’ van de bruiloft werd drievoudig platina. In de jaren daarna volgden verschillende prijzen, waaronder in 2003 de Edison People’s Choice Award Classic.

Leonie Jansen
Leoni is zangeres en regisseur. Ze begon als tv-persoonlijkheid: presentatrice op de Nederlandse nationale tv voor het dagblad “Children’s News”. Daarna presenteerde ze verschillende kunst- en muziekprogramma's op televisie en eindigde met haar eigen tv-show: “Jansen & Co”. Omdat ze meer tijd wilde besteden aan zang en theater, nam ze afscheid van tv en produceerde ze een aantal muziektheaterproducties: ze maakte verschillende programma's zoals een pyjama-avond in het Concertgebouw, een operafeest voor kinderen in Vredenburg en regisseerde theatershows voor popgroepen als Room Eleven, Sensual en Giovanca.

Datum:

Zondag 30 April 2023
Aanvang 15:00 uur

Toegang:

€ 18,50


online bestellen