Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Caecilia Heiloo & Anne Chris

Flowing Freely
Begin 2020 gaf Caecilia haar nieuwjaarsconcert als Circusorkest in samenwerking met de Asthon Brothers. Dit jaar toveren we ons om tot een heuse Bigband waarbij er extra saxofoons zijn ingezet om de bigbandsound te optimaliseren. Zo gaan we de klank benaderen waar orkesten van Count Basie of Duke Ellington beroemd om zijn geworden. Kom luisteren naar de combinatie Anne Chris en Caecilia en stroom mee in de jazz muziek. Anne Chris speelt samen met Daan Herweg op piano en Kasper Kalf op de bas. Dit gehele muzikale gezelschap gaat tot het uiterste en staat onder leiding van Zoran Rosendahl!

Biografie Anne Chris
Vlak na haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam (2003) werd zangeres Anne Chris (Alkmaar, 1977) gevraagd om op te treden tijdens het beroemde North Sea Jazz Festival. Dit resulteerde in haar carrière direct in een stroomversnelling en gevolgdn optredens op optredens als het Bim kwamhuis, Carré en het Concertgebouw. Anne Chris bracht vier albums met eigen repertoire uit een mix van invloeden uit de jazz, soul en latin te is: 'Tomorrow is today' (2004), 'Play for now' (2010), 'Just Kissed the Sun' ( 2014) en 'Vrij stromen' (2019).

Als uitstapje nam ze in 2013 een Nederlandstalig kinderalbum op ('Vogeltje Zing Maar'). Haar vader (gitarist/componist Peter Dekker) schreef deze liedjes voor Anne nog een kleuter was, en speelde ook mee op deze cd. De afgelopen jaren tourde ze niet alleen in Europa (België, Italië, Duitsland) maar ook ver daarbuiten (Marokko, Turkije, Thailand, India). Als gastvocalist trad ze een aantal malen op bij de theatershow 'Schreeuwstorm' van Youp van 't Hek, en ze zong bij het Malando Orkest (tour in China) en het European Jazz Quintet (tour in Engeland).

De band van Anne Chris bestaat sinds 2013 uit pianist Daan Herweg, bassist Kasper Kalf, drummer Jasper van Hulten en gitarist Bas van der Wal. Anne Chris schreef en produceerde het album 'Just Kissed the Sun' samen met Daan Herweg.

Recensie Cultuurpodium over 'Flowing Freely':
“Het album is werkelijk een feest om te ontvangen, niet alleen vanwege die heerlijke stem van Anne Chris, helder, altijd perfect verstaanbaar en ijzersterk in de ritmewisselingen en toonomzettingen. Maar ook door de sterke begeleiding.”

“…..op dit album hoor je één sterkde formatie, die een heerlijk muzikaal tapijt onder de vocalen van Anne leggen. Opvallend is dat de twee covers die ze op dit album laat horen kwalitatief niet minder zijn dan haar eigen materiaal. “

'….het album staat vol juweeltjes zoals mijn favoriet “Forever green” en het warme, ietwat zomers aandoende “Sugar Stevie Ray”. Die compositie, daar wordt een mens vrolijk van. Maar ook het titelnummer “Flowing Freely” en het openingsnummer “Titanic Ballroom” hebben mij volledig in de greep. En ik geniet. “

Foto:
Maikel Thijssen