Beth & Flo - Ensuite

Eén vleugel, twee pianistes. Zinderende quatre-mains stukken mengen zich met het gerinkel van glazen. Honderd jaar geleden liepen drie componisten, Milhaud, Stravinsky en Ravel een Frans café binnen. Treed tijdens dit concert binnen in het beroemde café “Le boeuf sur le toit”, waar de artistieke avant-garde van die tijd elkaar ontmoette en inspireerde. Drink, zing, lach en laat je meeslepen door het broeierige sfeertje van deze variétébar waarin alles kan gebeuren. Stravinsky’s Sacre du printemps, Milhaud’s vrolijke Scaramouche, maar evengoed een jazzy uitvoering van Bach en een eerlijke performance van Smetana’s meeslepende Moldau – ze komen allemaal voorbij.

Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes, die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met sprankelende liedjes en een flinke dosis humor! De pianistes, die beiden studeerden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, staan erom bekend de grenzen van het klassieke concert te verleggen. In oktober 2020 stonden ze in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”. Naast de concerten die zij geven, touren ze met een cabaretvoorstelling (natuurlijk bomvol klassieke muziek) door de theaters.

Recensies

“Beth & Flo: klassiek met theatrale charme” – Haarlems Dagblad

“Prikkelende verbeeldingskracht en aanstekelijke overgave” – Leeuwarder Courant

“(…) het verfrissende pianoduo Beth & Flo, dat opereert op de scheidslijn tussen hoogwaardig klassiek en lichtvoetig cabaret” – Wenneke Savenije in De Nieuwe Muze, juni 2019

Spel: Elsbet Remijn & Claudette Verhulst


Meer info: www.bethflo.com

Datum:

Zaterdag 23 september 2023
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

€ 19,50


online bestellen