Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Bergens Symfonieorkest met Daniël de Lange

Het Bergens Symfonieorkest speelt Pianoconcert 1 van Chopin en Symfonie in C-mineur van Daniël de Lange. Met pianist Ramon van Engelenhoven heeft het orkest een solist van internationaal allure.

Ramon van Engelenhoven (1995) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. Hij volgt momenteel de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2017 zijn Bachelor-opleiding met een 10 afsloot. Ter ondersteuning van zijn studie heeft hij inmiddels talrijke masterclasses en concoursen met groot succes gevolgd.

In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours waar hij met het Noord-Nederlands Orkest het vijfde pianoconcert van Prokofiev vertolkte. Bovendien ontving hij daar de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale allure.

Frédéric Chopin (1810-1849) was een muzikaal wonderkind, geboren uit Pools-Franse ouders. Zijn pianoconcert nr. 1 in e mineur opus 11 uit 1830 componeerde Chopin op twintigjarige leeftijd. De eerste uitvoering in Warschau was een daverend succes.

Daniël de Lange (1840-1918) werd in Rotterdam geboren als tweede zoon van Samuel de Lange senior. Zijn jeugdjaren stonden geheel in het teken van de muzikale opvoeding: hij leerde cello, piano en orgel spelen en kreeg van zijn vader les in muziektheorie en compositie.

Het Bergens Symfonieorkest, opgericht in 1994, is een amateurorkest met ruim 35 musici uit Bergen en omgeving dat al ruim 20 jaar onder de bezielende leiding staat van Arno van Raaphorst.


Entree € 15,-

De voorverkoop is gesloten. U kunt nog kaarten kopen aan de deur.