Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush

‘Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve aan Anneke van Giersbergen’, twitterde een bezoeker na afloop van één van Annekes solo-optredens. Dit zette de zangeres aan het denken. Als tiener ontdekte zij de muziek van Kate Bush en had ze het album Hounds of Love al op jeugdige leeftijd grijsgedraaid. De bewondering voor de eigenzinnige Bush bleef, hoewel Van Giersbergen - in tegenstelling tot haar idool – wel voor het podium geboren lijkt te zijn. In deze theatertournee brengt ze een prachtige ode aan Kate Bush. Uit respect voor de authenticiteit van Bush heeft Anneke van Giersbergen een eigen creatieve en persoonlijke draai aan de songs gegeven, maar voor iedere Kate Bush fan is dit een unieke gelegenheid om haar oeuvre live te horen.

Anneke van Giersbergen heeft één van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, Anathema, IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. Daarnaast horen miljoenen mensen jaarlijks haar als stem in de Efteling-attractie Baron 1898.

2019 stond in het teken van Anneke’s 25-jarig artiestenjubileum. Dit vierde ze met twee uitverkochte shows in de Effenaar, in haar eigen Eindhoven. In dat jaar werd Anneke bovendien onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award als erkenning en waardering voor haar succes in het buitenland.

Begin 2021 verscheen haar openhartige soloalbum The Darkest Skies Are The Brightest.
Datum:

Zaterdag 9 april 2022
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

€ 21,50


online bestellen