Alex Roeka – Rauwe Genade

Na twee succesvolle optredens is Alex Roeka terug in de Koepel met het theaterconcert “Rauwe Genade”. Nadat hij ruim 40 jaar in steden woonde, heeft dichter, tekstschrijver, zanger, Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen teruggetrokken in een Zeeuws dorp. Gevraagd en ongevraagd komen kennissen, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun herinneringen, vragen en verwijten. Ondertussen stevig gebruikmakend van de ijskast. Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want na een korte hapering in het creatieve proces vliegen de liedjes en verhalen er bij Roeka weer de één na de ander uit. Meer dan genoeg voor een nieuw theaterprogramma.

Alex Roeka heeft de Annie M.G. Schmidt-prijs ontvangen en 2 van zijn cd’s zijn bekroond met een Edison.

Alex Roeka: zang, gitaar
Reyer Zwart: gitaren, piano, bas en zang
Jeroen Kleijn: drums, percussie

Recensies:
Scènes.nu:
‘Prachtig poëtische taal die een diepe gedachtewereld vertolkt...zijn zang is zeer gedreven en emotioneel geladen... Zijn ongepolijste karakter en presentatie maken hem een uiterst innemend performer. Reyer Zwart op gitaar en soms op piano en drummer Jeroen Kleijn excelleren. Elke noot is raak en wordt met toewijding gespeeld.

Dagblad van het Noorden*****:
‘Zo maak je een perfecte avond en trek je overal in het land volle zalen. Alex Roeka is Alex Roeka, onmiddellijk herkenbaar, en tekstueel misschien wel de beste van allemaal. Ga dat zien, hoor hem aan.’

OOR:
‘Een van de sterkste maar evengoed meest breekbare liedjesschrijvers van de lage landen.’

www.alexroeka.nl

Datum:

Zaterdag 23 januari 2021
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

€ 19,50


online bestellen