Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Alex Roeka - EN TOEN INEENS in de Cultuurkoepel

Na de Annie M.G. Schmidtprijs in 2000 en twee Edisons in 2009 en 2013 werd het tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling samen te vatten en kon een optreden bij Willibrordus Draait Door natuurlijk niet uitblijven. Aan het slot van de première van En Toen Ineens in de Kleine Komedie te Amsterdam ontving Alex Roeka de Nederlandse Oeuvreprijs Cabaret & Kleinkunst 2017/2018. De fans zullen blij zijn met liedjes als Neem Dit Kleine Hart Van Mij, Vuur En IJs, Kermis In Ravenstein, Lege Ochtendkroeg en vele andere. Mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire.

Volgens Roeka is een theateroptreden eigenlijk een verhaal waarin je veel meer van jezelf kwijt kan dan alleen de liedjes. Het is een voordracht waarin je ook gedachtes en grappen kwijt kunt. De nummers in het theaterconcert En Toen Ineens zijn geselecteerd met het nadrukkelijke idee van een vertelling over zijn 25-jarige carrière, met thema’s als: jeugd, de liefde, nacht en drank. In deze innemende theatervoorstelling zien we de echte Alex Roeka, van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van absurd en duister tot glashelder en herkenbaar.

Muziek was de redding voor deze zoon uit een notarisgezin uit het Brabantse Ravenstein. Een onbevredigende carrière in de geestelijke gezondheidszorg en verschillende periodes als zeeman hadden hem in een situatie met een weinig hoopvol toekomstperspectief gebracht. Hij was 38 jaar en wist het even niet meer. Hij raakte aan de drank en leidde een nachtelijk, onmaatschappelijk leven. Hij dreigde te verloederen. De liedjes waren zijn redding, het wrakhout waaraan hij zich kon vastklampen. In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en kwam daarmee direct in de theaters. Nu, 25 jaar later, kan hij terugkijken op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies.

Alex Roeka: zang en gitaar
Reyer Zwart: gitaren, piano, bas, samples en zang
Jeroen Kleijn: drums en percussie

Recensie
Dagblad van het Noorden****
‘boeiend en betrokken...geestig in de verhalen…intrigerend, met twee gedreven muzikanten.’

alexroeka.nl

Gratis kaartje
In het kader van verbinden van generaties is er een mooie samenwerking ontstaan met Oud-Standing Heiloo. De Cultuurkoepel en Oud-Standing Heiloo bieden u een gratis kaartje aan voor uw kleinkind. Andersom kan natuurlijk ook: als kleinkind neem je je opa of oma mee. De kaarten bestel je via caroline@de-buitenkans.org. Je geeft de namen door van de betalende grootouder en het kleinkind. Voor aanvang van de voorstelling betaal je contant of per pin aan de deur van de Cultuurkoepel. Per betalende bezoeker, 1 gratis kaartje!!