Vrienden verbinden het heden met
het verleden en creëren zo een toekomst


Na een omvangrijke restauratie in 2013-2014 is de Cultuurkoepel (voormalige kapel) onderdeel geworden van het rijksmonumentale Landgoed Willibrordus Heiloo. Door een veranderde visie op de behandeling van psychiatrische klachten is de oorspronkelijke functie van het Landgoed en de gebouwen deels komen te vervallen en is begonnen met de destigmatisering van de psychiatrie.

Het bestuur van de Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo heeft zich als taak gesteld een bijdrage te leveren aan de instandhouding en het publiekstoegankelijk houden van de Cultuurkoepel. Om dat te realiseren worden activiteiten ondernomen voor het werven van Vrienden en middelen. Daarnaast kan het bestuur fondsen werven of middelen aanwenden die investeringen mogelijk maken voor bijvoorbeeld het geluid, licht en aankleding. De Stichting opereert zelfstandig en onafhankelijk van de GGZ NHN. De exploitatie van de Cultuurkoepel is in handen van Koepel BV. Door jouw bijdrage kan je, en vele mensen met jou, blijven genieten van een bijzonder monument op een schitterende locatie.

Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo is vanaf 30 januari 2014 aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en ook als culturele ANBI Beloningsbeleid De bestuurders genieten geen beloning voor hun bestuurswerkzaamheden. Kosten die gemaakt worden in de uitoefening van hun functie worden door de stichting vergoed.

Onze activiteitenWillibrorduslezing

Informatie over de stichting

Statuten: link
Jaarverslag: link
KvK nummer: 59917121
Fiscaal nummer: 8536 94023
IBAN/Bankrekening: NL97RABO 0152716467

Samenstelling bestuur

Marjan Onderwater (voorzitter)
Jasper Donkers (secretaris)
Joep van Dijk (algemeen lid / relatienetwerk)
Cas Himmelrieich (algemeen lid / programmering)
Nico Adrichem (adviserend lid)

Vriend worden

Vriend van de Cultuurkoepel worden kan al vanaf 14,64 euro per jaar, meer mag natuurlijk altijd. Als bedrijf kan je ook Vriend worden en ons steunen vanaf 43,92 euro per jaar.

Wanneer je vriend wordt help je mee aan de toegankelijkheid en het behoud van de Cultuurkoepel en kan je deelnemen aan speciaal voor de Vrienden georganiseerde activiteiten. Ook ontvang je de digitale Vrienden Cultuurkoepel-nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in de Cultuurkoepel.

Liever eenmalig een bedrag schenken? Dat kan natuurlijk ook!
Klik dan op de menu-knop 'Word donateur of sponsor!'

Sluit je aan bij onze ruim 500 Vrienden

Vrijwilliger worden

Stichting Vrienden werkt samen met een enthousiaste groep vrijwilligers, die allemaal Landgoed Willibrordus en de Cultuurkoepel een warm hart toedragen. Wij noemen onze vrijwilligers daarom dan ook Landgoedmedewerkers. Zij houden van kunst, muziek, theater en willen graag hun deskundigheid inzetten om de organisatie rondom programma’s vlekkeloos te laten verlopen. Het ontvangen van publiek, het opstellen van de zaal, het begeleiden van publiek en artiesten of het meehelpen in de horeca zijn werkzaamheden die voorkomen.

Ook Landgoedmedewerker worden?
Stuur een mailtje aan Theo Kloosterman.
Hij nodigt je uit voor een kennismakingsgesprek.

Donateur/sponsor worden

De Cultuurkoepel heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat houdt in dat schenkingen of donaties fiscaal aftrekbaar zijn. Particuliere schenkers mogen 125 procent van hun belastbaar inkomen aftrekken met een maximum van 5.000 euro per jaar.

Rekenvoorbeeld: Investeer je jaarlijks 5.000 euro in de Cultuurkoepel dan betaal je als vaste donateur voor 5 jaar 1.750 euro per jaar (bij een belastingtarief van 52 procent).


Doe ook een eenmalige donatie aan Cultuurkoepel Heiloo

Bijzondere donaties en sponsors

 • € 1.800 GP Groot bijdrage aanschaf rode decordoek en podiumrok;
 • € 7.000 Rabobank NKL bijdrage inrichting Rabo Refter;
 • € 5.000 van de Congregatie van de broeders van Onze Lieve Vrouw van Lourdes
 • voor de aanschaf elektrische aandrijving luidklokje Cultuurkoepel;
 • € 2.500 van de Rabobank Noord Kennemerland,
  bijdrage installatiekosten geluidsinstallatie;
 • € 2.500 van Taqa Cultuurfonds,
  bijdrage festival Willibrordus Draait Door (2015);
 • € 5.000 van het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Holland,
  bijdrage kosten aanschaf stoelen;
 • € 10.000 van de GGZ NHN,
  bijdrage kosten aanschaf stoelen;
 • € 1.300 van de Ondernemers van het Willibrordus Business Centrum,
  bijdrage kosten aanschaf stoelen;
 • € 5.000 van Nu.Hier Noord-Holland,
  bijdrage kosten ontwikkeling festival Willibrordus Draait Door.