In de regio onderscheidt de koepel zich door haar formaat, vorm, sfeer en ontvangstmogelijkheden, inclusief ruime parkeerfaciliteit waar het gratis parkeren is.

Het pand heeft de kenmerkende bouwstijl van de jaren dertig van de vorige eeuw. De capaciteit is 300 bezoekers in een theateropstelling en 450 bij een staande receptie of staand bij een concert.

Er zijn diverse kleedruimtes beschikbaar, naast een bestuurskamer in de zogeheten Kleine Kapel (beide directe toegang tot de zaal). Die ruimtes zijn ook voorzien van daglicht. De toiletvoorzieningen zijn nieuw en modern.

Het arsenaal aan voorzieningen breidt zich gaandeweg uit.

 • een podium van 50 m2 en 80 cm hoog, nog uit te breiden met het daaraan grenzende voormalige altaarpodium (70 m2), 130 cm hoog;
 • geluidsinstallatie van Bose met verschillende mogelijkheden tot distributie van geluid;
 • verstelbare lichtvoorzieningen aan een truss boven het podium en aan enkele pilaren rondom de zaal;
 • beamer en projectiescherm (ook in de Kleine Kapel);
 • sfeervolle buffetten, gemaakt van de voormalige kerkbanken;
 • een bewaakte garderobe;
 • 360 koppelbare stoelen met een goed comfort en een warme uitstraling.

De enorme moderne kroonluchter is een blikvanger. Deze verlichting vormt een artistiek geheel met de akoestische doeken uit de nok. Het overige meubilair in de zaal is gemaakt van het hout van de voormalige kerkbanken.

Een extra bijzonderheid zijn de veertien muurschilderingen van Thé Lau (1889-1958).

Hij beeldde op die manier de Via Crucis uit, de laatste stappen van Jezus op weg naar zijn kruisiging. Desgewenst zijn die in beeld te brengen en kan daar ook, geschreven of gesproken, iets over worden verteld.

Bij de renovatie zijn maatregelen genomen ten behoeve van de akoestiek. Die heeft nu de waardevolle klank van een kerk behouden en de geluidsinstallatie verzekert een uitstekende verstaanbaarheid. Verduistering is niet mogelijk. Daarvoor zijn de glas-in-lood-ramen te groot en bovendien te mooi en vol verhalen. Overdag vinden de programma’s dus plaats in daglicht met waardevolle accenten in belichting.

Voor bezoekers met een minder goed gehoor is een ringleiding aanwezig en voor rolstoelgebruikers:

 • zijn er parkeerplaatsen direct naast de entree;
 • is er een aparte opgang naar de zaal direct naast de entree;
 • is inpandig een aparte ruime toiletvoorziening;
 • is in de zaal alles gelijkvloers.

Voor conferenties is de zaal inzetbaar in combinatie met goed geoutilleerde extra ruimtes voor workshops, grotendeels inpandig.

Hospitality: de Cultuurkoepel beschikt over een eigen team van gastvrouwen en -heren.

De prijzen voor het gebruik van de zaal zijn op maat.

Neem voor verhuur of meer informatie contact op met: info@cultuurkoepelheiloo.nl

Kleine Kapel

De ‘Kleine Kapel’ is net als de Cultuurkoepel onderdeel van het grote complex dat vanaf de Kennemerstraatweg de entree vormt tot het Landgoed.

De voormalige dagkapel is beschikbaar voor vergaderingen, workshops, presentaties, verhalen, kleine concerten, diners, lunches en dergelijke. Ook hier bepaalt een fraaie lichtinval door de gebrandschilderde ramen de sfeer.

De ruimte is geschikt voor gezelschappen tot 30 personen. Beamer, projectiescherm en wipeboard aanwezig.

Freudzaal

De Freudzaal ligt aan de voorkant van het Willibrordus Business Centrum, op de begane grond.

Ook hier de sfeer van de jaren dertig van de vorige eeuw, maar wel met modern meubilair.

Deze zaal heeft een ovalen opstelling, heel geschikt voor vergaderingen. Complete catering is mogelijk.

Rabo Refter

De Refter was voorheen de ruimte waar de broeders aten en zich ontspanden. Mede dankzij steun van de Rabobank Noord Kennemerland is deze ruimte heringericht. De fraai ingerichte ruimte is voor vele activiteiten geschikt. Afhankelijk van de activiteit is er plaats voor maximaal 40 personen.Neem voor verhuur of meer informatie contact op met info@cultuurkoepelheiloo.nl

Download hier het reserveringsformulier