Zuivels is een leer/werkplek waar mensen met een psychiatrisch heden of verleden uit hun isolement komen door mee te doen. Zo wordt er op ambachtelijke wijze de zuivel van A tot Z gemaakt. Door verantwoordelijk te zijn voor een goed product, verantwoordelijkheden te dragen en onderdeel te zijn van onze coöperatie participeren de medewerkers in de maatschappij. De doelstelling is om met deze biologische producten mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een kans te geven op een betaalde baan.

Zuivels is bekend om zijn yoghurt en witschimmelkazen: Brie 'Bergens Blonde' en de Brie 'Willibrordus Bergens Blonde'. Bergens Blonde is de absolute topper en te koop in de betere kaas speciaalzaken, op de kaasplank of anderszins bereid in de betere restaurants. Verder is Bergens Blonde goed verkrijgbaar bij verschillende EKO winkels in Nederland omdat er volledig achter het biologische aspect van de kaas gestaan wordt. Zuivels is dan ook biologisch gecertificeerd door SKAL.
Biologische producten worden geproduceerd met respect voor natuur en milieu. Biologische landbouw leidt tot een lagere milieubelasting en houdt rekening met het welzijn van dieren. Koeien, kippen en varkens kunnen in de frisse buitenlucht rondlopen, hun hokken zijn voorzien van stro.
Rondleiding en/of proeverij op afspraak. Bezoek de site van Zuivels Heiloo.

Zuivels Heiloo
op Landgoed Willibrordus
Overtoom 3
1851 VR Heiloo

openingstijden
9.00 - 15.00 uur dinsdag t/m donderdag
9.00 - 12.00 uur vrijdag